Proiectare/instalare sisteme desfumare și instalațiilor de ventilare

La ce ajuta si cum functioneaza sistemele de alarmaUn sistem de alarma este indispensabil oricarei locuinte si oricarei proprietati, deoarece iti protejeaza familia si bunurile, chiar si atunci cand nu esti acasa. Toata lumea stie cum functioneaza un astfel de sistem, cel putin in ansamblu, insa care este principiul sau de functionare?

In primul rand, trebuie sa stii ca un sistem de alarma este compus din cateva elemente esentiale, cum ar fi o tastatura pentru dezarmarea si armarea sistemului si cativa senzor pentru geamuri si pentru usi.

Functionarea sa este cat se poate de simpla. Fiecare geam si fiecare usa vor fi echipata cu senzori, care se activeaza imediat ce geamul sau usa se deschid. Senzorii functioneaza pe baza de magneti, care sunt montati atat pe usa sau pe geam, cat si pe tocul acestora. Cand usa se deschide, magnetii vor fi despartiti, ceea ce va duce automat la declansarea alarmei.

De regula, alarma este conectata si la o linie telefonica, pentru a transmite un apel catre o firma de paza si protectie sau catre un dispecerat de politie, in cazul in care cineva patrunde neinvitat in casa.

Pentru evitarea declansarii alarmei ori de cate ori intri in casa, aceasta poate prezenta un timp de intarziere, care sa iti permita sa ajungi la panoul de control si sa o dezactivezi.

Care sunt beneficiile unui sistem de alarma?

Beneficiile unui astfel de sistem sunt majore, deoarece scad riscul unei intrari prin efractie cu pana la 90 %. Imediat ce s-a declansat sistemul de alarma se pot intampla 3 lucruri:

Poti fi avertizat, in asa fel incat sa iei atitudine. Poti seta sistemul de alarma sa te avertizeze doar pe tine, in asa fel incat sa nu faci apeluri inutile la politie sau la o firma de paza si protectie. In momentul in care se activeaza sistemul, daca esti acasa poti lua atitudine.
Poti seta sistemul in asa fel incat sa avertizeze politia. Este unul dintre cele mai mari beneficii ale unui sistem de alarma. Practic, imediat ce un intrus patrunde in casa, politia este avertizata si poate sa ia atitudine.
Intrusii se sperie si fug. Este lucrul care se intampla in 9 din 10 cazuri de spargeri. Acestia sunt constienti ca este posibil sa vina politia intr-un timp foarte scurt, asadar, nu isi mai pierd timpul furand si pleaca.
Astfel, un sistem de alarma este indispensabil oricarei locuinte .

DESCRIERE ECHIPAMENTE

CLIENTI MULTUMITI

Elena Traian

Super profesionisti. Am fost trimisa de catre un concurent al lor pentru piese, dupa o nefericita incercare de finalizare a instalatiei apartinand unui echipament de integrat incendiu/hidranti, cu o alta firma. Au preluat cu seriozitate si promptitudine solicitarea noastra si au comandat in mod rapid si profesionist necesarul ramas pentru punere in functiune. Mentionez ca pretul a fost mai mic decat cel estimat!

Tarnoveanu Sorin

Un magazin de instalatii efractie-incendiu care s-a dezvoltat încet-încet. Au multe produse necesare conform legislatiei. Toți meseriasii cu care am lucrat la diferite de proiecte au preferat acest furnizor. Îmi place că acceptă și retur cu partenerii.

×

Apeleaza!

E-mail

GoogleMap

 
 
 
 
 
Maximum upload size: 15.00 MB
 
 

TOP