Proiectare/instalare sisteme desfumare și instalațiilor de ventilare

Trape de evacuare fum si gaze fierbinti

Sistemele tehnice care asigura securitatea la incediu, asa cum sunt si trapele de fum, au ca rol limitarea probabilitatii producerii de victime si distrugerii proprietatii sau a mediului inconjurator. 
Descriere
Trapele de fum sunt dispozitive cu rol in asigurarea securitatii la incendiu a cladirilor. Securitatea la incendiu a unei cladiri, din perspectiva protectiei la foc, se refera la capacitatea acesteia de a nu genera evenimente critice sau evenimente catastrofale. Sistemele tehnice care asigura securitatea la incediu, asa cum sunt si trapele de fum, au ca rol limitarea probabilitatii producerii de victime si distrugerii proprietatii sau a mediului inconjurator. Obiectivele acestor solutii sunt prevenirea incendiilor si protectia in caz de incendiu. Produsul trape de fum are un rol foarte important pe zona de protectie in caz de incendiu.
 
Criteriile de alegere a unei trape de fum
 
- Suprafata geometrica a unei trape de fum - suprafata deschiderii trapei de fum masurata in planul suprafetei constructiei
- Coeficient aeraulic: acest coeficient indica raportul intre debitul efectiv al trapei si cel teoretic, ideal
- Suprafata utila a unei trape de fum - suprafata mai mica sau egala cu suprafata geometrica, se obtine inmultind coeficientul aeraulic si suprafata geometrica. Are rol important in stabilirea debitului efectiv de aer raportat la suprafata reala a trapei.
 
Alegerea trapelor de fum in functie de Normativele in vigoare

Normativul impune ca trapele de fum sa fie din clasa de fiabilitate Re 300 (300 cicluri). Pentru trapele cu functie dubla (desfumare si ventilatie), se impune fiabilitate pentru 10.000 de cicluri de deschidere / inchidere.
 
Exista o clasificare in functie de incarcarea de zapada - SL 250 (25 daN/m2), pentru zonele unde altitudinea este sub 400 m, SL 500 (50 daN/ m2 ), pentru altitudine de peste 400 m dar sub 800 m si SL 500 (50 daN/ m2), dar cu obligativitatea de a monta sisteme de indepartare a zapezii (includem aici si panta acoperisului ca masura acceptata), pentru altitudini mai mari de 800 m.
 
Normativul impune ca trapele de fum, inclusiv cele folosite si pentru ventilatie, trebuie sa respecte clasa T00 (0 grade C) pentru temperatura ambientala, dar si clasa B300 (300 grade C pentru un timp de 30 minute) in legatura cu expunerea la fum.

DESCRIERE ECHIPAMENTE

CLIENTI MULTUMITI

Elena Traian

Super profesionisti. Am fost trimisa de catre un concurent al lor pentru piese, dupa o nefericita incercare de finalizare a instalatiei apartinand unui echipament de integrat incendiu/hidranti, cu o alta firma. Au preluat cu seriozitate si promptitudine solicitarea noastra si au comandat in mod rapid si profesionist necesarul ramas pentru punere in functiune. Mentionez ca pretul a fost mai mic decat cel estimat!

Tarnoveanu Sorin

Un magazin de instalatii efractie-incendiu care s-a dezvoltat încet-încet. Au multe produse necesare conform legislatiei. Toți meseriasii cu care am lucrat la diferite de proiecte au preferat acest furnizor. Îmi place că acceptă și retur cu partenerii.

×

Apeleaza!

E-mail

GoogleMap

 
 
 
 
 
Maximum upload size: 15.00 MB
 
 

TOP