Proiectare/instalare sisteme desfumare și instalațiilor de ventilare
Trape de fum

Trapele de fum și luminatoarele aduc lumina prin acoperiș, reduc riscurile și pagubele cauzate de incendiu - chiar pot salva vieți !

 Adaugarea de trape de fum si componente pentru ventilatie, va ofera posibilitatea sa va transformati solutia de lumina naturala intru-un sistem de evacuare fum si ventilatie zilnica eficient. Gama larga de produse si accesorii standard pot fi combinate in multe feluri cu cupole luminatoare simple si luminatoare continue de acoperis sau cu sistemele de deschidere cu lamele (voleti).

Lumina ce trece prin luminatoare este de cinci ori mai mare decât cea care care trece print-o fereastră din fațada clădirii. Lumina și ventilația naturală datorată luminatoarelor are un impact pozitiv asupra confortului oamenilor din clădire, iar reducerea consumului de energie duce la reduceri de costuri ce le face foarte rentabile.

Vasta experienta ARCI SS ajută clientul prin toate fazele proiectului de la proiectare, dimensionare, ofertare, la comanda, până la instalare. Prin oferirea unui sistem complet de acoperiș, Icopal asigură o aprovizionare eficientă, de înaltă calitate și o soluție perfect funcțională. 

 

Hidranti

Stiai ca? Noi va informam: conform P118/2 instalaţiile pentru limitarea şi stingerea incendiilor sunt obligatorii pentru anumite cladiri?

Vrei sa respecti legislatia dar si sa-ti protejezi bunurile si persoanele intretinand sistemele si instalatiile de limitare si stingere a incendiilor?

NOI SUNTEM SOLUTIA PERFECTA! Avem experienta de peste 9 ani în domeniu, personal calificat si aparate profesionale de ultima generatie 

Montaj si intretinere pentru sistemele si instalatiile de limitare si stingere a incendiilor.

Asiguram toate operatiunile necesare conform legii atat pentru hidranti exteriori cat si pentru hidranti interiori

Stiat ca Hidrantul necesita o intretinere trimestriala? Noi asiguram mentinerea instalatiei in stare permanenta de functionare, respectand cerintele legale.

Servicii de verificare hidranti de incendiu interiori. Echipa care va realiza verificarile este autorizata pentru efectuarea lucrarilor de instalare si mentenanta a sistemelor de stingere. Controlul si verificarea instalatiilor de stingere a incendiilor se efectueaza de catre personal de exploatare specializat si instruit in acest scop. Echipa noastra efectueaza urmatoarele operatiuni: Verificare vizuala generala; Verificare grad de coroziune; Verificare furtune; Verificarea ajutajelor de refulare; Verificare/manevre robineti; Verificare capete de conexiune; Verificare garnituri de etanseitate; Verificarea cutiilor de protectie; Verificarea indicatorilor si a etichetelor; Verificarea dotarii cu chei de actionare; Curatare, revopsire ungere; Hidrantii de incendiu interiori se vor marca conform prevederilor legislatiei in vigoare; Verificare la presiune a intregii instalatii; Emitere buletin de verificare al instalatiei.
Mentenanta instalatii stingere incendii si revizia tehnica a acestor sisteme este facuta de catre un expert in domeniu in conformitate cu normele europene, dar si in functie de criteriile specificate de catre producatorul instalatiei.
 

MENTENANTA HIDRANTI INTERIORI

• Verificare vizuala generala
• Verificare grad de coroziune
• Verificare furtune
• Verificarea ajutajelor de refulare
• Verificare/manevre robineti
• Verificare capete de conexiune
• Verificare garnituri de etanseitate
• Verificarea cutiilor de protectie
• Verificarea indicatorilor si a etichetelor
• Verificarea dotarii cu chei de actionare
• Curăţare, revopsire ungere;
• Hidrantii de incendiu interiori se vor marca conform prevederilor legislatiei in vigoare

REVIZII ANUALE Hidranti Botosani

Revizia anuală – se va executa o revizie completă a întregii instalaţii cu înlocuirea elementelor de etanşare necorespunzătoare, curăţire şi protejare anticorozivă adecvată care cuprinde:

• controlul etanşeităţii instalaţie de alimentare cu apă (conducte, îmbinări, armături, hidranţi interiori şi exteriori);

• verificarea gradului de corodare sau depunere prin demontarea armăturilor de pe traseu şi controlarea capetelor conductelor;

• verificarea modului de fixare a suporţilor conductelor şi a armăturilor şi a gradului de uzură al garniturilor aferente;

• verificarea modului de funcţionare al armăturilor de închidere (uşurinţa de manevrare, gradul de închidere şi deschidere, starea garniturilor). Armăturile se vor demonta şi se vor curăţa, iar pentru etanşeitate se folosesc garnituri noi.

 

Parteneri web:  Realizare website firma termopane, Creare website scoala sanitara 

Avantajele sistemelor de aspersoare de incendiu pentru companii

Contextul utilizarii sistemelor automate cu sprinklere

În fiecare an, companiile din Romania pierd milioane de RON în daune ca urmare a incendiului. Fiind unul dintre cei mai importanți factori care contribuie la pierderea financiară a întreprinderilor, incendiile comerciale nu numai că amenință viețile, ci și afectează grav operațiunile, multe companii afectate nu putând niciodată să se recupereze pe deplin după pagubele și efectele devastatoare ale incendiului.

Înțelegerea cauzelor majore ale incendiilor comerciale și a riscurilor asociate este primul pas către atenuarea unui potențial dezastru. Este esențial ca proprietarii de afaceri să ia în considerare o strategie cuprinzătoare de gestionare a siguranței la incendiu care să evalueze și să abordeze fiecare scenariu de risc potențial.

Susținute de ani de experiență și implementarea unor soluții de risc comerciale de risc de incendiu, furnizorii de asigurări și intermediarii sunt poziționați în mod ideal pentru a ajuta proprietarii de afaceri să contribuie la optimizarea strategiilor comerciale de gestionare a incendiilor pentru a reduce riscul de daune ca urmare a incendiilor.

Potrivit lui statisticii, principalul furnizor de date generale din Romania, care asigură în prezent 85% din primele 100 de companii cotate , un sistem automat de aspersoare-sprinklere împotriva incendiilor devine rapid o primă linie de apărare esențială pentru multe companii, pe baza capacităților sale dovedite de a reduce semnificativ potențialul pagube provocate de incendii.

Ce este un sistem de sprinklere automat?

Un sistem automat de sprinkler de incendiu este un sistem de distribuție și distribuție a apei sub presiune dezvoltat conform codurilor și standardelor specifice de proiectare a incendiilor. Aceste sisteme se găsesc de obicei în depozite, fabrici, hoteluri, precum și clădiri mari de birouri și proprietăți rezidențiale.

Componentele principale ale unui sistem de aspersoare de incendiu cuprind conducte de alimentare cu apă și o rețea de capete de aspersoare care se activează în caz de incendiu, eliberând apă din sistem pentru a stinge focul de mai jos.

Alimentarea cu apă poate fi sub formă de alimentare cu apă publică sau municipală pentru instalații mici, sau din rezervoare de apă independente și pompe de incendiu dedicate pentru instalații mai mari.

Avantajele sistemelor de aspersoare-sprinklere de incendiu

Considerate drept una dintre cele mai fiabile și mai rentabile metode de control al incendiului, sistemele de aspersoare de incendiu sunt, în general, ușor de instalat și întreținut.

Cu condiția ca sistemele să fie montate profesional și că toate componentele cheie funcționează pe deplin și sunt întreținute în mod regulat, sistemele de aspersoare de incendiu dețin o serie de avantaje pentru proprietarii de afaceri:

  • Sistemele de aspersoare de incendiu sunt proiectate pentru a reacționa rapid și automat în caz de incendiu, indiferent de ora din zi, fără a fi nevoie de intervenția umană sau de a trebui să navigheze din motive de siguranță.
  • Sistemele de aspersoare sunt prevăzute cu alarme de debit de apă care vor avertiza ocupanții, precum și servicii de monitorizare în afara amplasamentului în caz de incendiu.
  • Sprinklerele sunt concepute pentru a stinge focul la început, ceea ce duce la generarea mult mai mică de căldură și fum.
  • Un sistem bine conceput va asigura controlul prompt al răspândirii focului pentru a minimiza și localiza daunele cauzate de incendiu și apă asupra bunurilor.
  • Ocupanții și pompierii sunt expuși unui pericol mult mai mic dacă focul este controlat de un sistem de aspersoare.
  • Un incendiu controlat de sistemele de aspersoare are ca rezultat, în general, mai puține daune materialelor, ceea ce se traduce prin prime de asigurare reduse pentru acele întreprinderi echipate cu sisteme de aspersoare.
  • Sistemele de aspersoare folosesc în mod semnificativ mai puțină apă de incendiu decât hidranții, bobinele hidraulice ale furtunurilor sau serviciile generale de incendiu, făcându-l o soluție mult mai rentabilă și mai durabilă de control al incendiilor.

Reglementări care ghidează utilizarea sistemelor de aspersoare-sprinklere împotriva incendiilor

Conform indicativului P118/2/2013, echiparea tehnica a cladirilor, compartimentelor de incendiu si incaperilor, cu instalatii automate de stingere a incendiilor, tip sprinkler, se asigura la:

  • cladiri inchise din categoriile de importanta exceptionala si deosebita (A si B), incadrate conform legislatiei in vigoare, cu densitatea sarcinii termice mai mare de 420 Mj/m2;
  • platouri de filmare amenajate si inchise, studiouri de televiziune si scene amenajate, cu arii mai mari de 150 m2, inclusiv buzunarele, depozitele si atelierele anexa ale acestora;
  • incaperile din cladirile civile subterane in care densitatea sarcinii termice depaseste 840 Mj/m2;
  • depozitele cu stive, in conditiile SR EN 12845;
  • cladiri si compartimente de incendiu administrative sau pentru cultura, cu aria construita mai mare de 1250 m2 si densitatea sarcinii termice peste 840 Mj/m2;
  • cladiri inalte cu exceptia locuintelor si foarte inalte indiferent de destinatie;
  • cladiri, compartimente de incendiu cu destinatia de comert si incaperile pentru comert cu aria desfasurata egala sau mai mare de 1500 mp sau cu densitatea sarcinii ermice peste 840 Mj/m2;
  • cladiri (incaperi) de productie si/sau depozitare cu RISC MARE SI FOARTE MARE de incndiu cu aria desfasurata mai mare de 600 m2;
  • parcaje supraterane de tip P1, P2, P3 si P4 definite potrivit prevederilor reglementarii tehnice specifice, precum si la cele supraterane inchise cu mai multe de 100 de autoturisme.

Examinați anual politicile comerciale pentru a vă asigura că protocoalele sunt în vigoare.

ARCI SS încurajează proprietarii de afaceri și intermediarii acestora să își revizuiască în mod proactiv polițele de asigurare comercială anual și să le actualizeze acolo unde este necesar. Acest lucru va asigura o înțelegere aprofundată a domeniului de acoperire complet în caz de incendiu sau orice eveniment advers care ar putea duce la pierderi grave, daune sau întreruperi extinse ale afacerii.

Desfumare

Evacuarea fum naturala sau mecanica cu o trapa de fum și dispersia spre exteriorul cladirii a gazelor fierbinți ( sisteme desfumare ) este procesul de extragere din spațiile incendiate a unei părți din fumul și gazele de ardere în scopul asigurării condițiilor de evacuare a utilizatorilor și a folosirii mijloacelor de intervenție la stingere, precum și pentru evacuarea gazelor fierbinți degajate de incendiu în fazele de dezvoltare.

Proiectarea  atenta si implementarea acestor instalatii de securitate, ca mijloace de protectie la incendiu asigura in primul rand mentinerea libera de fum a cailor de evacuare si acces, precum si eficienta interventiei pentru stingerea incendiului in faza lui incipienta. In plus, instalatiile de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti contribuie la reducerea efectului de ardere generalizata, la protectia echipamentelor si a mobilierului si in final reduce pagubele cauzate de descompunerea termica.

Echipa Arciss oferă servicii de proiectare/instalare și întreținere sisteme desfumare și instalațiilor de ventilare pentru evacuarea fumului și a gazelor fierbinți.

Conform Normativului P118-99, dotarea cu instalaţii de de evacuare fum (desfumare) şi gaze fierbinţi este necesară la urmatoarele tipuri de construcţii şi/sau spaţii:

1. Desfumare cladiri civile (PUBLICE) - evacuare fum

Art.3.5.2. Încăperile de depozitare a materialelor şi substanţelor combustibile solide, cu aria mai mare de 36mp, precum şi casele de scări de evacuare şi încăperile tampon fără lumină naturală, se prevăd cu dispozitive de evacuare a fumului, sau cu sisteme mecanice de evacuare a fumului.

Art.3.5.3. circulaţiile comune orizontale, inclusiv încăperile tampon şi casele de scări de evacuare ale nivelurilor subterane închise, destinate publicului, vor fi prevăzute cu sisteme independente de evacuare a fumului (desfumare) faţă de nivelurile supraterane.

Art.3.5.4. Asigurarea evacuării fumului din atriumuri în caz de incendiu, este obligatorie. Acestea se realizează prin dispozitive cu deschidere automata.

Art.3.5.6. Toate încăperile şi spaţiile deschise direct spre atrium (magazinele comerciale, expoziţii şi altele similare care necesită desfumare) vor avea asigurate posibilităţi de evacuare a fumului în caz de incendiu (desfumări) independente de atrium.

Art.3.5.7. Încăperile necompartimentate, cu aria construită mai mare de 10.400mp se prevăd cu sisteme de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, care să limiteze propagarea incendiilor.

2. Sisteme desfumare cladiri de productie/depozitare folosind trapa de fum

Art.5.5.3. Construcţiile pentru depozite şi încăperile pentru depozitare cu aria mai mare de 36mp, încadrate în categoriile A, B sau C(BE3a,b sau BE2) de pericol de incendiu, vor avea asigurată evacuarea fumului (desfumarea) prin tiraj natural-organizat sau sistem mecanic corespunzător.

Art.5.5.4. Casele de scări închise, care nu au ferestre spre exterior şi după caz, încăperile tampon de acces la acestea, vor avea asigurate posibilităţi de evacuare a fumului (desfumare), prin tiraj natural-organizat.

Art.5.5.5. În toate situaţiile exceptând casele de scări evacuarea natural-organizată a fumului se poate înlocui cu evacuarea mecanică a acestuia

Art.5.5.6. Atunci când se asigură sisteme de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi produse în caz de incendiu, nu mai este obligatorie evacuarea fumului (desfumare).

Art.5.5.7. Evacuarea fumului (desfumarea) din spaţiile de depozitare va fi independent de cea a spaţiilor de producţie, indiferent de modul în care se realizează (prin tiraj natural organizat sau mecanic).

3. Sisteme desfumare cladiri cu functii mixte

Art.7.5.3. De regulă, porţiunile de construcţii cu funcţiuni distincte, se prevăd cu dispozitive independente de evacuare a fumului în caz de incendiu, separate de evacuări ale fumului din alte funcţiuni. Căile de circulaţie si evacuare comune (orizontale şi verticale) ale unei construcţii cu funcţiuni mixte, se pot prevedea cu un singur sistem de evacuare a fumului (desfumare), independent de evacuările fumului din spaţiile funcţiunilor dispuse în construcţie.

Art.7.5.4. Pentru funcţiuni diferite cu acelaşi risc sau pericol de incendiu dispuse în construcţie, în cazuri justificate tehnic se pot realiza instalaţii comune de evacuare a fumului în caz de incendiu, cu condiţia luării măsurilor de protecţie care să asigure limitarea propagării incendiilor între funcţiuni prin tubulaturile care străpung elementele de separare a funcţiunilor (pereţi, planşee).

Art.7.5.5. Este obligatorie realizarea independentă a evacuarii fumului în caz de incendiu din sălile aglomerate[1], din depozite pentru materiale şi/sau substanţe combustiblile, precum şi din alte încăperi şi spaţii ale construcţiei cu funcţiuni mixte pe care le stabileşte beneficiarul.

Art.7.5.6. Atunci când este obligatorie evacuarea fumului (desfumare) din încăperi şi spaţii cu risc mare de incendiu, la acestea se prevăd dispozitive sau sisteme de evacuare independente de evacuare a fumului.

Art.7.5.7. Ghenele şi canalele pentru evacuarea fumului dintr-o funcţiune distinctă, nu trebuie să treacă prin alte funcţiuni, iar când aceasta este justificată tehnic, pe toată porţiunea de trecere pereţii ghenelor sau canalelor vor fi din materiale incombustiblie cu rezistenţa la foc corespunzătoare densităţii sarcinii termice din spaţiul respective, dar minimum 2 ore.

Art.7.5.8. Cu excepţia caselor de scări, în toate situaţiile, evacuarea fum natural-organizată se poate înlocui cu evacuarea mecanică a acestuia, în condiţiile şi cu respectarea prevederilor normativului.

Nota : Încăpere sau grup de încăperi care comunică direct între ele prin goluri (protejate sau neprotejate), în care suprafaţa ce-i revine unei persoane este mai mică de 4mp şi în care se pot întruni simultan cel puţin 150 de persoane (săli de spectacole, săli de întruniri, încăperi pentru expoziţii, muzee, cluburi, cinematografe, comerţ, cazinouri, discoteci, etc.). Când sunt situate la parter, se consideră săli aglomerate cele cu mai mult de 200 de persoane. (Conf. art. 1.2.48 din Normativul P118-99).

 

Se realiza în mod natural sau mecanic cu echipamente specifice

1) Desfumarea naturală - evacuare fum

(prin tiraj natural organizat) se realizează prin evacuarea fumului și introducerea de aer proaspăt, direct sau prin tubulatură având legătură directa cu exteriorul, realizată astfel ca să asigure o eliminare satisfăcătoare a fumului din spațiul respectiv;

Evacuarea naturală a fumului se poate face prin unul din următoarele sisteme :

  • prin ferestre de desfumare în fațadă
  • prin trape pe acoperiș
  • prin guri de evacuarea fumului

Introducerea de aer proaspăt (denumit și aer de compensare) se poate face prin unul din următoarele sisteme:

  • prin ferestrele de desfumare din fațadă;
  • prin ușile spațiului care se desfumează, care dau spre exterior sau spre volume ce pot fi ușor aerisite
  • prin scări deschise
  • prin guri de introducere

2) Sisteme desfumare mecanică prin trapa de fum si motor

(prin tiraj mecanic) este asigurată prin extragerea mecanică a fumului și introducerea de aer proaspăt în mod natural sau tot pe cale mecanică, cu dispozitive astfel dispuse încât să asigure o desfumare a volumului considerat.

Desfumarea mecanica și dirijarea fumului se realizeza cu:

  • clapeti rezistenti la foc
  • voleți de desfumare
  • grile rezistente la foc

Tipuri trape de fum

Trapa de fum electrica – are ca mecanism de deschidere un actuator electric alimentat la 24V.

Trapa de fum pneumatica – are mecanism de deschidere un piston pneumatic ce este acționat cu gaz (CO2). Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).

Trapa de fum pirotehnica – are mecanismul de deschidere un ax metalic introdus într-o teacă la baza căreia este montată o încărcătură explozibilă. Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).

Trapa de fum mecanica – are mecanismul de deschidere format dintr-un tandem de 2 sau 3 resorturi (telescoape) oleo-pneumatice – comprimare cu gaz. Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).

CENTRALE PENTRU SISTEME  DESFUMARE

Pentru comanda și declanșarea sistemelor de acționare pentru evacuarea fumului si a gazelor fierbinti, precum și regimul de ventilare zilnică în pro­ecte de contrucții mai mici sau în casa scărilor se utilizeaza Centrale de desfumare.

 

DESCRIERE ECHIPAMENTE

CLIENTI MULTUMITI

Elena Traian

Super profesionisti. Am fost trimisa de catre un concurent al lor pentru piese, dupa o nefericita incercare de finalizare a instalatiei apartinand unui echipament de integrat incendiu/hidranti, cu o alta firma. Au preluat cu seriozitate si promptitudine solicitarea noastra si au comandat in mod rapid si profesionist necesarul ramas pentru punere in functiune. Mentionez ca pretul a fost mai mic decat cel estimat!

Tarnoveanu Sorin

Un magazin de instalatii efractie-incendiu care s-a dezvoltat încet-încet. Au multe produse necesare conform legislatiei. Toți meseriasii cu care am lucrat la diferite de proiecte au preferat acest furnizor. Îmi place că acceptă și retur cu partenerii.

×

Apeleaza!

E-mail

GoogleMap

 
 
 
 
 
Maximum upload size: 15.00 MB
 
 

TOP